Keittiö

Keittiötä pähkäiltiin heti projektin alkumetreillä, sillä halusimme tehdä muutamia muokkauksia alustaviin piirustuksiin ja mahduttaa keittiöön esim. aamiaiskaapin. Keittiön toiminnot vaikuttavat mm. sähkö- ja LVI-suunnitteluun (valaistus, vesipisteet, kodinkoneet,...), joten jälleen kerran  suunnitteluun kannatta käyttää aikaa. Keittiö on myös yleensä asunnon arvokkaimpia tiloja, joten  budjetointiin kannattaa paneutua ja miettiä mihin erityisesti haluaa panostaa tai mistä olisi mahdollisesti valmis pihistämään.

Keittiömme tulee Puustellilta ja sopimukseemme talotoimittajan kanssa kuuluu jo kattava varustelu.  Alustavasti mietimme tasoja ja värimaailmaa jo keväällä, mutta varasin vielä uuden suunnitteluajan Puustellille ja voi vitsi miten hyvä tapaaminen se olikaan! Moni asia meni uusiksi, mutta saatiin lähes kaikki suunnitelmat nyt lukittua, enkä voisi olla tyytyväisempi. Keittiömme tulee olemaan II-mallinen eli kaapistot yhdellä seinällä ja vastapäätä niemeke. Keittiö tulee olemaan yhteydessä olohuone-ruokatilaan, joten haluan sen istuvan yhteen muun tilan kanssa. Mustat keittiöt tuntuvat olevan pinnalla, mutta itse halusin vaaleaa. Päävärit tulevat olemaan valkoinen ja cashmere.  Tuohon cashmereen ihastuin heti, kun näin sen livenä ja se sattuu sopimaan parkettiimme täydellisesti. Havainnekuvasta poiketen osa kaapeista tulee valkoisina.
Mitä keittiömme sisältää?

Kvartsitasot. Meille tulee iso, 2,9 m pitkä niemeke vaalealla kvartistasolla ja sama taso jatkuu toisella puolella tasona ja välitilassa. Toisena vaihtoehtona pohdin keraamista tasoa, mutta siihen ei olisi saanut induktiotasoa huullosasennuksella, joka kvartsitasoon onnistuu. Tehtaalta varmistettiin myös, että tuon 2,9 m pitkän tason saa saumattomana yhtenä kappaleena. 

Induktiotaso sisäänrakennetulla liesituulettimella asennetaan niemekkeeseen huullosasennettuna, joka tarkoittaa lieden olevan samalla tasolla tason kanssa. Muu tasotila jää työskentelytilaksi.

Aamiaiaskaappi, joka Puustellilla kulkee nimellä Pocket door, oli minulla toivelistalla alusta saakka ja sinne on tarkoitus sijoittaa leivänpaahdin, kahvinkeitin ja muut pienet kodinkoneet, jotka muuten veisivät tilaa tasoilla. 

Integroidut kodinkoneet, sisältäen jääkaapin, pakastimen, mikron ja astianpesukoneen.

Niemekkeestä löytyy kaapistojen lisäksi myös uuni ja näillä näkymin pieni viinikaappi. Keittiöstä on myös kulku sivuterassille, jonne on tarkoitus sijoittaa grilli ja ruokailuryhmä.

Joutsenmerkki otettiin keittiösuunnittelussa huomioon siten, että kaikki käytettävät materiaalit sekä kodinkoneet täyttävät joutsenmerkin kriteerit; ollen turvallisia, ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita.

Niin helpottunut olo, kun keittiösuunnitelmat on saatu lähes valmiiksi!


keittiön havainnekuva Puustelli

Kommentit

  1. Ihanan näköinen tuo taso. Meidänkin täytyy alkaa majataloon suunnittelemaan uutta keittiötä. Se on tällä hetkellä vanha, ja kalusteet kaipaavat uutta ilmettä. Olisi myös tarkoitus saada siitä toimivampi. Täytyykin etsiä yritys, joka toimittaa suurkeittiökalusteita.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit