1. kerroksen seinät

Talo alkaa vihdoin hahmottumaan paremmin, kun ensimmäisen kerroksen seinät ovat nousseet! Seinäelementit tulivat valmiina tehtaalta ja niiden pystyttäminen kävi urakoitsijoilta yllättävän nopeasti. Seinäelementtien tuenta ja suoruus varmistettiin vielä ennen, kun betoni valettiin näiden elementtien sisään. Paikallavalua on tällä viikolla suoritettu parissa osassa ja se on nyt viimeistelyä vaille valmis.
Talvirakentaminen tuo omat haasteensa betonivaluille, sillä mikäli betoni pääsisi jäähtymään liian nopeasti niin sen rakenne voisi epäonnistua. Suomessa siirrytään lämmitettyyn talvibetoniin, kun lämpötila laskee alle +5c. Joutsenmerkin vaatimusten mukaan kohteessamme ei kuitenkaan voida käyttää sellaista talvibetonia,  joka sisältää lisäaineita. Tämä tarkoittaa, että betonivaluihin on jouduttu kiinnittämään vieläkin enemmän huomiota. Betonia voi tarvittaessa lisälämmittää työmaalla ja hyvällä eristämisellä voidaan edesauttaa kriittisen lujuuden saavuttaminen. Talossamme käytettävät EPS-harkot pitävät betonin lämpimänä ja säät ovat onneksemme olleet puolellamme (eli plussalla), mikä on myös mahdollistanut valujen tekemisen aikataulussa. Nyt seinien betonivalujen annetaan kuivua, jonka jälkeen on ontelolaattojen asennuksen vuoro. Sen jälkeen päästäänkin toiseen kerrokseen.Valkoinen joulu olisi ihana, mutta näin talvirakentamisen kannalta lämmin sää saisi puolestamme jatkua vielä toistaiseki, mieluiten kunnes saadaan kattokin asennettua. 

Raksa on toiminut tänä vuonna hyvänä joulukalenterina. Joka päivä on ollut lähes yhtä jännittävää käydä ihmettelemässä projektin etenemistä! Kommentit

Suositut postaukset