Laattavalinnat

Laattavalinnat on nyt lukittu, josta olen melkoisen tyytyväinen, sillä laattojen suhteen mieli muuttui jatkuvasti. Olin alkuun aivan innoissani pyöriessäni Laattaapisteellä, mutta sitten iski se armoton valinnanvaikeus. Mieluisia vaihtoehtoja oli niin paljon, että punainen lanka hävisi jossain vaiheessa ihan totaalisesti! Linjalattiakaivot mahdollistavat isommat laattakoot, mutta pienempiä hexagon laattoja pyörittelin myös pitkään. Päädyttiin lopulta keskittymään alkuperäiseen suunnitelmaan mahdollisimman yhtenäisestä, harmoonisesta kokonaisuudesta ja skipattiin iloittelevat väriloistot. Hiekan ja betonin sävyillä suurimmaksi osaksi mennään, mutta terrazzo-kuosi on tällä hetkellä lemppari!
Alakerran eteinen, kodinhoitohuoneen lattia, sekä alakerran kylpyhuone tulevat kaikki betonin värisellä 60x60 kokoisella laatalla (kuvassa alin). Tässä mentiin käytännöllisyys edellä, sillä väri vaikuttaa siltä, että hiekka ja lika eivät ihan heti hyppää tässä laatassa silmille. Mattainen laatta ei myöskään ole liukas. Väritys on kivan eläväpintainen, mutta vähän jännittää tuliko sittenkin valittua liian tumma väri, toivottavasti ei.

Kodinhoitohuoneeseen valitsin välitilaan norsunluun väristä simpukkalaattaa. Laatassa on strukturoitu mattapinta, joka jopa vähän kimaltelee. Väritys näyttäisi sopivan hyvin myös kodariin tulevan tason kanssa.
Alakerran wc tulee lähinnä lasten käyttöön, jonne olin alkuun ajatellut jotain kuviollista tai värillistä laattaa. Isommat lapset kuitenkin itse toivoivat värityksen olevan lähinnä vaaleaa. Sinne valikoitui nyt luonnonvalkoinen tasapintainen terrazzo-kuosinen laatta lattiaan, sekä seinä wc:n kotelointiin. Muualle seiniin tulee hiekan väristä laattaa. Molempien laattakoko on 60x60 ja nämäkin mattaa.
Yläkerran kylpyhuone tulee olemaan meidän vanhempien makuuhuoneen yhteydessä ja sinne valitsimme hiekan väriset laatat 60x60 koossa sekä lattiaan, että seiniin. 

Näillä nyt mennään ja tätä postausta kirjoittaessa aloin taas valintoja empimään, mutta en anna itseni enää lähteä näitä muuttamaan. Laattapisteellä oltiin hyvinkin ymmärtäväisiä muuttuvien laattavalintojeni suhteen ja selvittivät myös ystävällisesti, että kaikki valintamme täyttivät joutsenmerkin kriteerit. Hieman jännityksellä odotan näyttävätkö valinnat valmiina pintoina samalta, kuin mallipalojen kanssa olen yrittänyt ne hahmottaa. 

Kommentit

Suositut postaukset