2. kerroksen seinät

Viime viikolla taloa suojattiin entisestään ja sisälle tuotiin lämmitin, jolla talo saatiin sulaksi ja kuivaksi ontelolaattojen saumavaluja varten. Lämmittimet jätettiin päälle useammaksi päiväksi, jotta betoni varmasti kuivuu turvallisesti ja valu onnistuu hyvin. Samalla kertaa valettiin myös autokatoksen ja parvekkeiden ontelot.


Talo suojattuna ja saumavalu alkamassa

Tällä viikolla tuli sitten toisen kerroksen seinäelementit ja runko nousi kerralla puolet korkeammalle. Seinät suoristetaan ja tuetaan kunnolla ennen, kuin betoniauto taas kurvaa paikalle ja seinät valetaan. Valun jälkeen seinät nousevat vielä viistosti korkeammalle ja parvekkeiden pilarit ja seinät asennetaan, sekä valetaan. Sen jälkeen olisi vihdoin kattoristikoiden vuoro. Nyt ei millään enää malttaisi odottaa vesikattovalmiutta.

2.krs seinäelementtejä juuri asennettuina

Pakkaset näyttävät vihdoin hetkellisesti väistyneen ja seinät saadaan jo ensi viikon alusta valettua. Enää ei houkuttaisi katsoa työmaan seisomista sään vuoksi, mutta sekin on asia, johon ei paljon voi itse vaikuttaa. 

Seinät tuettuina valua varten

Nyt meidän poppoo suuntaa hiihtoloman viettoon ja loppuviikko  keskitytään muuhun, kuin taloprojektiin.Kommentit

 1. Kivasti näyttää seinät nousevan! Mekin löysimme vihdoin oman unelmatontin ja nyt pitäisi alkaa vertailla työmaapalveluita. Vaikeuttaako nämä pakkaset muuten noita työmaa ja valuhommia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, onnea tontista! Kyllä pakkaset ovat vaikeuttaneet betonivaluja. Valuja ei ole voitu kovilla pakkasilla tehdä, jonka vuoksi niitä ollaan jouduttu siirtämään useaan otteeseen.

   Poista
 2. Kiva seurailla näitä rakennusblogeja. Itse olen jo pidemmän aikaa miettinyt mökin rakentamista, mutta en tiedä onko minusta siihen. Tyttäreni rakensi oman talon tänne Helsinkiin muutama vuosi sitten, mutta nyt heillä on ilmennyt seinissä halkeamia jotka saatetaan joutua injektoimaan. En tiedä menikö sitten jotain vikaan seinärakenteiden tai valujen tekovaiheessa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit