Harjakaiset?

Talo on viittä vaille vesikattovalmis ja odottaa tällä hetkellä kattopeltiä. Toivottavasti nähdään pellit vielä tällä viikolla paikoillaan. Tämähän käsittääkseni tarkoittaa sitä, että voisimme viettää harjakaisia. Harjannostajaiset on vanha perinteinen tapa juhlistaa talon harjakorkeutta ja vesikattotöiden valmistumista. Harjakaisia olisi kiva juhlistaa, vaikka kutsumalla kaikki uudet naapurit pirskeisiin, mutta koronatilanne huomioiden taidetaan nämäkin juhlat nyt skipata. Ehkä kuitenkin pienimuotoista fiilistelyä raksalla tonttinaapureiden kanssa?

Kattoristikot

Ristikot asennettiin juuri ennen runkokatselmusta, joka pidettiin huhtikuun alussa. Sen jälkeen kattoja on työstetty molempiin tontille rakennettaviin taloihin. Kattoristikoiden asentamisen jälkeen pystyi talon sisällä olevaa korkeutta hahmottamaan paremmin ja riittävän ilmavalta tuo korkeus edelleen tuntui.

Talo tosin pimeni tuulensuojalevyjen myötä, mutta ikkunapinta-alaa on etenkin 2.kerroksessa runsaasti, josta valo vielä tulvii sisään.

Tuulensuojalevyt peittivät taivaan
 
Erityisen ihastunut olen näihin tuleviin maisemaikkunoihin, joista puut ja merikin pilkottaa. 


Koko runkovaihe on tuntunut kestävän pienen ikuisuuden ja tälläkin hetkellä työt etenevät hitaammin, kuin toivoisi. Talvi hidasti runkovaiheen etenemistä, joten nyt toivoisi hommien etenevän rivakammin, jotta aikataulua saataisiin vähän kirittyä. Ikkunat ja ovet toimitettiin jo työmaalle ja elättelen toiveita, että nekin olisi tällä viikolla asennettu.


Kommentit

  1. Onnea teidän tulevaan kotiin! Tosiaan harjakaisia yleensä vietetään kun vesikatto on päällä. Meillä Oulussa täytyisi vesikaton remontointi tehdä joten voisikohan perinnettä myös toteuttaa aina vesikaton uusimisen jälkeen. Loistava tekosyy juhlia.

    VastaaPoista
  2. Onko kattoristikko sama kuin kattotuoli? Hyvältä näyttää katto ja kaikki muukin. Peltikaton valinta on kyllä viisas ratkaisu. Tiilikatto on ehkä kestävämpi, mutta pelti on huoleton ja tyylikäs.
    https://www.biggan.fi/peltikatot

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit