Vesikatto ja portaat

Huhtikuussa ei paljon raksakuulumisia ollut kerrottavana, sillä rakennustyömaalla ei paljon muuta tapahtunut, kuin katon valmistelua. Aluskate saatiin vihdoin vappuna valmiiksi ja tänään Vesivek tuli asentamaan kattopellit. Meillä on siis vesikatto! 

Kattopellit paikoillaan

Portaiden muotit ovat myös lähes valmiit ja niiden valu olisi vuorossa seuraavaksi. Portaiden valmistuttua onkin huomattavasti helpompi kulkea yläkertaan, kun ei tarvitse timpureidenkaan enää telineiden varassa olla. Taloomme tehdään suorat betoniportaat, jotka valetaan paikan päällä. Portaisiin tulee lasikaiteet, sekä seinän puolelle käsijohde upotetutulla ledvalolla.

Pitkään ollaan jahkailtu millä betoniportaat päällystetään. Alakertaan tulee laattaa, joka olisi kestävä, mutta kova. Yläkertaan tulee parkettia, joka on taas arempi kulutukselle. Lopulta voiton vei villinä korttina tekstiililaatta. Kävin laattapisteellä tutustumassa tekstiililaattoihin, joista innostuin kovasti. Väri-ja materiaalivaihtoehtoja on useita, mutta yleisesti tekstiililaatat ovat kestäviä, sisäilmaa parantavia, sekä akustoivia. Meidän portaat ovat, kuin äänikuilu yläkertaan, joten akustiikan kannalta varmasti oiva ratkaisu. Pyrin valitsemaan laatan sävyn, joka ei liikaa riitelisi laatan tai parketin kanssa ja päädyin vaaleaan sävyyn nimeltä Harmonius. Laatta on miellyttävän tuntuinen jalan alla ja likaa hylkivä. Tarkoitus olisi päällystää ainoastaan porrasaskelmat ja maalata askelten väli valkoiseksi.

Mallipalat tekstiililaatasta, parketista ja laatasta

Portaiden alle teetämme eteisen kaapistot, joiden tarkempi suunnittelu alkaa huomenna. Olen pyytänyt tarjouksia useammasta paikasta ja katsotaan millainen kokonaisuus saadaan aikaiseksi. 

Viimeisetkin sisäpuolen materiaalit pitäisi siis pian lukita, sillä sisätyöt alkavat ihan pian. Toivottavasti toukokuussa raksalla siis vihdoin pistetään töpinäksi!

Kommentit

  1. Tuo on aina hieno tunne kun rakennukselle on saatu viimein katto tehtyä. Ilmeisesti kirjoituksesi perusteella peltikattoon päädyitte? Mietittekö muita vaihtoehtoja? Meillä Porissa olisi katon uusiminen tehtävä. Vanha huopakatto täytyisi uusia tai vaihtaa esimerkiksi peltikattoon.

    VastaaPoista
  2. Kiitos mielenkiitoisesta kirjoituksestasi rakennusprojektistanne. Varmaankin jännittävä vaihe, kun saa alkaa valitsemaan sisustusmateriaaleja. Ystävämme ovat myös aloittamassa talorakentamista ja miettivät, että kannattaako tilata kaikki palvelut työmaalle yhdestä paikasta, kuten tankkauspalvelut vai käyttää eri firmoja. https://www.tankkauspartio.fi/

    VastaaPoista
  3. Hienoa, että olette saaneet kattopellit asennettua, harjannostajaisten juhlimisen paikka! Meillä on pian kotona lattiaremontin aika ja en ollut aikaisemmin edes ajatellut tekstiililaattaa vaihtoehtona, ennen kuin luin siitä täältä blogistasi. Olin aina ajatellut, että tekstiililattiat keräävät likaa, mutta hyvä tietää, että tekstiili laatat ovatkin sisäilmaa parantavia ja akustoiva ominaisuus olisi myös oiva vaihtoehto lapsiperheeseen! https://www.biggan.fi/peltikatot

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit