Konkurssi

Niin siinä sitten kävi, että kaikki epäilyksemme talotoimittajan (Epstone Oy, entiseltä aputoiminimeltään: HEVI Kivitalot) taloudellisista vaikeuksista osoittautuivat oikeiksi ja yhtiö asetettiin konkurssiin 3.8.2021.


Melkoinen savotta on siis ollut meillä selvitettävänä ja koko elokuu (mukaanlukien kesälomamne) meni asioiden uudelleenjärjestelyissä. Meille konkurssi varmistui maksukyvyttömyysrekisterin kautta, sillä talotoimittajan puolelta kerrottiin vain, että hanke on tarkoitus saattaa valmiiksi vielä silloinkin, kun konkurssihakemus oli jo jätetty. Kertoo hyvin siitä, miten mihinkään heidän toimintaansa tai sanomaansa ei voinut koskaan luottaa. 

Konkurssi on yleisesti ottaen todella ikävä asia, mutta tässä tapauksessa inhottavaa on lähinnä yrityksen toiminta ja aputoiminimen (HEVI Kivitalot) siirtäminen uuden yrityksen alle ennen, kuin konkurssihakemusta oli edes jätetty. Epäasiallinen toimintatapa tuli harvinaisen tutuksi tässä matkan varrella ja lopulta tämä oli meille myös helpotus, sillä konkurssi oli nähtävillä jo hyvän aikaa. Nyt on sentään langat omissa käsissä, vaikka paperityöt, sopimukset, urakoitsijoiden löytäminen ja rakentamisen jatkaminen onkin vaatinut järjettömän paljon työtä.

Käytännössä mieheni on ollut raksalla kaiken mahdollisen ajan ja itse olen hoitanut paperityöt, kilpailutuksia, tilauksia jne. lasten ja kodin pyörittämisen ohella. Tämä kaikki omien töiden lisäksi tietysti. Ilman apua olisimme olleet todella pulassa, mutta onneksemme olemme saaneet paljon tukea tutuilta ja tuntemattomilta, samoin kuin yrityksiltä ja lainoppineilta. Suositusten kautta löysimme meille myös uuden vastaavan mestarin, joka auttaa ja pitää puoliamme rakennusalan villissä lännessä. Konkurssipesän kanssa olemme olemme olleet paljon tekemisissä ja selvitykset konkurssin liittyen jatkuvat. Nyt on kuitenkin ollut tärkeintä saada rakentaminen jatkumaan ja asiat alkavat pikkuhiljaa loksahdella paikoilleen. Aikataulu talon valmistumisen osalta harmillisesti venyy, mutta tärkeintä on turvata, että talo rakennetaan laadukkaasti ja oikein. Olemme siis joutuneet malttamaan mielemme ja ottamaan muutaman askeleen taaksepäin, jotta varmistetaan, että kaikki toteutetaan huolellisesti ja oikeasssa järjestyksessä. 


Blogin päivitykset jäivät siis elokuun osalta, sillä aikaa ei yksinkertaisesti ollut. Pyrin kuitenkin päivittämään taloprojektin etenemistä loppuun saakka. Ensimmäisessä postauksessani kirjoitin, että lähdetään projektiin unohtaen varoitukset mm. mahdollisesta konkurssista ja näin siinä sitten kävi..talon rakennusprojektit ovat lähes aina tavalla tai toiselle haasteellisia ja meille haastetta on riittänyt oikein roppakaupalla. Silti, vaikka tuntuu, että joudumme rakentamaan talon vaikeimman kautta, en vaihtaisi tätä kokemusta pois. Niin opettavainen matka ollaan jo tähän asti kuljettu ja pakko uskoa, että lopuksi se vielä palkitsee. 

Kommentit

  1. Onneksi teillä on ollut hyvä tukiverkosto, on kyllä ikäviä tällaiset ja etenkin kun kyse on talon rakentamisesta, on se niin suuri sijoitus ajallisesti ja rahallisestikin että voi olla vaikea miettiä kuinka asiassa etenee, kun niin moni asia menee uusiksi. Kuulin myös tuttavani puhuvan yrityssaneerauksesta mikä ilmeisestä hänellä saattaa olla tarpeen. Hienoa että kuitenkin sanoit ettet kokemusta vaihtaisi pois. Nyt nimenomaan kokemusta rikkaampana, ja varmasti työ palkitaan.
    https://advise.fi/index.php/palvelut/yrityssaneeraukset/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit