Talotoimittaja

HEVI kivitaloihin tutustuimme ensimmäistä kertaa,  kun asuinalueellamme markkinoitiin uudiskohteena joutsenmerkittyjä pientaloja. Talotoimittaja ja ympäristöystävällinen rakentaminen kiinnostivat kovasti etenkin, kun meillä oli toiveena kivitalo. Tämän vuoksi tonttia etsiessämme otinkin heti alkuun yhteyttä HEVI kivitaloihin. Edellisessä postauksessa kirjoitin onnekkaasta sattumasta tonttimme suhteen, joten meiltä jäi siis talotoimittajien kilpailutus välistä. Muussa tapauksessa kilpailutukseen kannattaa varata paljon aikaa, sillä eri talotoimittajien toimitussisällöt poikkeavat usein suuresti toisistaan, jolloin tarjousten vertailu voi olla haastavaa.HEVI kivitalot on Suomen ainoa talotoimittaja, jolla on peruslupa Joutsenmerkittyjen pientalojen rakennuttamiseen. Yrityksen arvoissa korostuu luotettavuus, vastuullisuus ja asiakaslähtöisyys. Oma koti on monessakin suhteessa arvokas investointi, joten luotettava talotoimittaja on tällaisessa projektissa ensiarvoisen tärkeää. Yhteistyö on ollut tiivistä  ja toiveitamme on kuunneltu tarkasti. Hinnoittelu on selkeää, mikä on erittäin tärkeää budjetin laatimisen kannalta. 

Meidän talo oli jo alustavasti piirretty tontille talotoimittajamme puolesta, mutta pystyimme vaikuttamaan vielä pohjaan ja moniin yksityiskohtiin itse. Kaava, tontin koko sekä rakennusoikeus asettivat tietysti tarkat raamit, mutta saimme muokattua talon tarpeisiimme sopivaksi. Talo rakentuu avaimet käteen -toimituksena, joka on oikeastaan meille ainoa oikea tapa tässä elämäntilanteessa. 


Talomme rakentuu joutsenmerkin perusluvan mukaisesti, joka lyhyesti tarkoittaa talon olevan:

  • ympäristöystävällinen ja energiatehokas
  • terveellinen asua
  • laadukkaasti rakennettu
Talomme tulee kuulumaan energialuokaltaan A-luokkaan, joka takaa tehokkaan ja ympäristöystävällisen energiankulutuksen. Sisäilman on oltava hyvä, samoin ilmanvaihdon ja valaistuksen. Rakennusmateriaalien tulee täyttää Joutsenmerkin kriteerit ja rakentamista valvotaan tarkasti suunnittelusta aina talon luovuttamiseen saakka.

Luottavaisin mielin lähdimme siis taloprojektiin HEVIn kanssa ja ensi viikolla päästään tositoimiin, kun maatyöt vihdoin käynnistyvät!


postauksen kuvat/ Hevi Kivitalot
Kommentit

Suositut tekstit