Lattiat

Joutsenmerkin kriteerit määrittävät kaikkia pintamariaalivalintojamme, joten myös lattiamateriaalien tulee täyttää nämä kriteerit. Kriteerit koskevat etenkin käytettävän materiaalin tuotantoa, valmistusta ja pintakäsittelyä. 

Vielä edellisessä kodissa asuessamme ajattelin uuteen kotiin haluavani parketin kalanruotoladonnalla, vaikka vinyylilattiatkin kiinnostivat niiden kestävyyden takia. 
Parkettia meille kuitenkin tulee ja sitä pohtiessa käännyimme talotoimittajamme puoleen, sillä heillä oli jo tietoa joutsenmerkin kriteerit täyttävistä parketeista. Ihastuin etenkin Kährsin 1-sauvaiseen tammiparkettiin, värinä nouveau snow.

Meidän olohuone, RT + keittiö tulevat olemaan yhtenäistä avointa tilaa ja sijoittuvat yläkertaan. Yläkertaan tulee lisäksi vanhempien makuuhuone, sekä kylpyhuone. Kylpyhuonetta lukuunottamatta koko yläkertaan tulee sama parketti. Yhtenäisen tilan takia en halua keittiön lattiaksi eri materiaalia, mutta kieltämättä vähän jännittää miten parketti kestää keittiössä lapsiperhearkea. Keittiöstä on vielä kulku terassille, mutta toivotaan laadukkaan parketin pysyvän hyvänä. Laatta keittiössä olisi varmasti kestävämpi, mutta sitä olisi hankala rajata muuhun tilaan sopivasti ja lapset myös herkemmin tiputtavat esim. astioita, jotka laatalle tippuessaan hajoasivat varmasti. 
Kalanruoto ladonnan sijaan taidetaankin päätyä perus ladontaan, joka on kuitenkin rauhallisempi. Parketin sävy sattuu sopimaan myös hyvin keittiömme väritykseen, ainakin mallipalan perusteella. 
Parkettia tulee myös lasten makuuhuoneisiin, mutta muuten alakertaan tulee laattaa. Alakertaan sijoittuvat lasten makuuhuoneiden lisäksi eteinen, kodinhoitohuone, kylpyhuone ja erillinen wc. Laatat tulevat Laattapisteeltä ja niiden pohtiminen onkin ollut parkettia huomattavasti haastavampaa. Laattakoko lattioilla tulee olemaan 60x60 ja suurimmaksi osaksi mennään LPC harmony malliston laatoilla, jotka täyttävät myös Joutsenmerkin kriteerit.  

Kommentit

Suositut postaukset