Kompakti kodari

Tila, jonka toimivuutta uudessa kodissa näin etukäteen vähän jännitän, on kodinhoitohuone. Niin tylsältä, kun se ehkä kuulostaakin, tulee siellä vietettyä päivittäin aikaa ja se on melko tärkeä tila arjen toimivuuden kannalta. Meillä on kolme lasta eli miljoona kiloa pyykkiä pestävänä, lähes päivittäin. Nuorimmaisemme on päiväkodissa ja kuraiset/märät vaatteet on tiettyinä vuodenaikoina arkipäivää. Toinen aikuisista (en minä) metsästää, kalastaa ja harrastaa kaikkea muutakin eräilyä eli kaikennäköistä jännittävää ulkovaatetta tullaan näkemään kodarissa varmasti myös.

Se, mikä tulevassa kodarissa jännittää, on neliöt. Meidän kodari tulee olemaan pieni, mutta sinne tulee sisällyttää melko paljon toimintoja. Kaiken lisäksi kodinhoitohuoneen yhteyteen tulee myös tekninen tila, joka tekee kodarista entistä ahtaamman. Ei ihanne ratkaisu, mutta toisaalta käytämme neliöt mielummin muihin oleskelutiloihin.

Alla pohjakuva khh/tekn-tilasta. Pientä tilaa haastaa entisestään 3 oviaukkoa eli ei yhtään ns. ehjää seinää.
Pohjakuvasta poiketen nuo sisäovet tulevat aukeamaan ulospäin, jolloin saamme tuon päätyseinän hyödynnettyä, vaikka ripustettaville pyyhkeille/vaatteille. 
Autokatoksesta on kulku kodariin ja heti oven edessä on kurasyöppö. Allas ja hana on sijoitettu siten, että käsisuihku on vieressä, jolla suihkuttaa esim. kuraiset kengät. 
Pesukone sijoitetaan tason alle ja sen viereen tehdään varaus kuivausrummulle. Alkuun yritämme kuitenkin pärjätä ilman, sillä meille tulee kuivauskaappi. Kuivauskaappi, sekä tekninen tila sijoittuvat vastakkaiselle seinälle ja ne piilotetaan liukuovien taakse.

Havainnekuva: Puustelli


Kodinhoitohuoneen lattiaan tulee 60x60 kokoinen laatta, joka jatkuu myös kylpyhuoneeseen ja eteiseen. Laataksi valikoitu joutsenmerkin kriteerit täyttävä Laattapisteen LPC Harmony, värinä betoni.

Lattialaatta


Kaapistot tulevat näillä näkymin ihan valkoisina ja laminaattitasoksi valittiin Puustellin Chromix white. Välitilaan tulee tason kanssa samaa väriä oleva simpukkalaatta. Laattavalinnoista voi lukea enemmän täältä.

Taso

Valaistus hoituu kattoon asennettavilla led spoteilla, sekä yläkaapistojen alle tulevalla lednauhalla. 
Kompakteista neliöistä huolimatta toivon, että kodinhoitohuone tulee kuitenkin täyttämään tarpeet siltä osin mihin se on tarkoitettu. Yläkaapistot ovat korkeita ja uskon, että niissä on ihan riittävästi tilaa esim.pyyhkeille. Tällä mennään ja katsotaan miten toimii sitten käytännössä.


Kommentit

 1. Tuo tärkeä seikka, että kodinhoitohuoneesta saa toimivan tilan, sillä se on kuitenkin yksi niistä paikoista kotona, jonka pääasiallinen tarkoitus on kotitöiden hoitaminen. Kivoja nuo betonielementit laatoissa. Muutenkin itseäni miellyttää kaikki yksinkertaiset ja hillityt ratkaisut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Pyritään tekemään tilasta mahdollisimman toimiva, kompaktista koosta huolimatta. Nuo laatat on osittain myös valittu likaystävällisyyttä ajatellen. :)

   Poista
 2. Hyvän näköinen suunnitelma, vaikka nuo oviaukot tosiaan varmaankin aiheuttaa omat haasteensa. Meillä on menossa iso remontti täällä Tuusulassa. Seuraavaksi olisi tarkoituksena aloitella uusien ikkunoiden timanttisahaus. Myös kodinhoitohuoneen laajennus on suunnitelmissa, mutta varmaankin vasta joskus loppukesästä. Tsemppiä teille!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit