Valuja ja viivästyksiä

Vihdoin talon sisällä pääsee kerrosten väliä kulkemaan helpommin, sillä portaat on valettu, samaten yläkerran lattiat, parvekkeet ja etukuisti. Ennen valuja tilat raudoitettiin ja yläkertaan asennettiin lattialämmitysputket. Yhden päivän aikana koko homma saatiin pakettiin ja jälki näyttää hyvältä. Lattiakorot lähenevät jo lopullista, sillä hionnan jälkeen pintaan tule enää parkettia/laattaa. 

Portaat valettu


Lattialämmitysputket

Lattiapintaa juuri valettuna

Seuraavaksi odotamme, että lattiat tosiaan hiotaan, ikkunat asennetaan ja sisätyöt pääsevät kunnolla käyntiin. Mitä lähemmäs kesää ja syksyä kohdin mennään, sitä malttamattomampana odottaa raksalla töiden etenevän ja turhauttaa kaikki välipäivät, jolloin raksalla ei tapahdu mitään. Tavaratoimituksia tulee ja tontti täyttyy erinäisistä asennusta odottavista materiaaleista, mutta töiden suhteen sovitut aikataulut eivät pidä ja  koko ajan tuntuu tulevan viivästyksiä milloin mistäkin syystä. Se huono puoli avaimet käteen -toimituksessa on, että itse ei pääse projektia aikatauluttamaan.

Tilaajina meillä on oikeus, sekä velvollisuuskin puuttua töiden etenemiseen ja mahdollisiin epäkohtiin, mutta samalla aikatauluttamiseen tai asioiden edistämiseen on vaikea vaikuttaa. Sopimukseemme kuuluu lähinnä pyyhekoukkujen asennus, mutta käytännössä valvomme työmaata päivittäin, siistimme paikkoja, vastaanotamme tavaroita ja pidämme huolen, että ne suojataan asianmukaisesti. Rakennuttamisesta avaimet käteen- toimituksella kirjoitin jo aikaisemminkin, eikä oma valvonta projektin suhteen ole ainakaan vähentynyt. Lokakuussa pitäisi olla muutto, mutta tällä hetkellä itsellä melko epäileväinen olo sen suhteen. Viivästyssakot alkavat toki pyörimään heti lokakuun jälkeen, mutta turhauttaa kun asiat eivät edisty, vaikka hyvällä projektinhallinnalla siihen ei pitäisi olla mitään estettä. 

Ainoa hyvä puoli on, että pintamateriaalien pähkäilyyn on jäänyt vielä enemmän aikaa, mutta pian pitäisi niitäkin lukita. Eteisen kaapistoista olen saanut jo useamman tarjouksen ja vielä odotan muutamia. Niistä kirjoitan erikseen ja asiakaspalvelun taso on ollut ällistyttävän vaihtelevaa.

Nyt viikonloppu irrottaudutaan taloprojektista ja vaihdetaan vapaalle. 
Kommentit

Suositut tekstit