Ikkunat

Vihdoin, vihdoin, vihdoin on kaikki ikkunat asennettuina! Ensin  pääsivät Profinit paikoilleen ja viikkoa myöhemmin Kaskipuun ikkunat. En osaa enää edes laskea kuinka monta kertaa ikkunoiden asentamisen aikataulu on venynyt, mutta nyt ne vihdoin ovat siellä missä kuuluu. Muutamaan otteeseen tuli näitäkin stressattua, mutta hyvältä näyttää. 


Ihastuin jo luonnoskuvissa isoihin, lattiasta alkaviin ikkunoihin ja ikkuna pinta-alaa tuleekin taloomme melko paljon. Ensimmäinen harmitus koettiin kuitenkin, kun kunta ilmoitti, että makuuhuoneissa tulee olla myös tuuletusikkuna yhden ison ikkunan sijaan. Tämä lopulta ratkaistiin siten, että päädyttiin lisäämään tuuletusikkuna pystysuunnassa ikkunan viereen. Vaihtoehtoisesti olisimme voineet valita tuuletusikkunan vaakatasossa ylä-tai alareunaan. Karmit ikkunoiden välissä eivät häiritse niin paljon livenä, kuin aluksi pelkäsin, ja nämä tuuletusikkunat tuli tosiaan vain lastenhuoneisiin, joissa ne tuskin häiritsevät talossa asuessa enää ketään. 

Lasten makuuhuoneisiin tuli myös tuuletusikkunat

Yläkertaan meille tuli oleskelutilaan Profin lasiliukuseinä ja se on upea. Lasiseinä on leveydeltään lähes 6,5m ja korkeutta ikkunoilla on n.2,7m Keskellä vasemmalla on  avattava lasiliukuovi, josta pääsee etuterassille.  

Profin lasiliukseinä

Olen myös todella ihastunut meidän porrasseinälle tulleeseen maisemaikkunaan. Jos saisin nyt päättää, niin olisin tehnyt siitä vieläkin isomman, mutta hyvä on noinkin. Olohuoneeseen tulvii luonnonvaloa joka suunnasta. 

Maisemaikkuna


Valkoiseksi rapattu talo tummanharmaalla katolla pisti miettimään olisiko ikkunakarmit valkoiset vai tummanharmaat? Ja miksi ei tajuttu, että lupavaiheessa olisi voitu hakea lupaa mustalle katolle ja mustille ikkunakarmeille? Mustat ikkunakarmit harmaan katon kanssa unohdettiin melko nopeasti ja päädyimme lopulta valkoisiin ikkunakarmeihin ja harmaisiin ulko-oviin. Valkoinen värinä vielä aiheutti päänvaivaa, sillä pelkäsin ikkunakarmien näyttävän kellertäviltä. Ikkunakarmit päädyttiin lopulta sävyttämään sisäpuolelta samalla sävyllä (Tikkurilan Paperi), kuin seinät tullaan maalaamaan ja väri on tosiaan raikas ja puhtaan valkoinen. 

Isot ikkunat ovat ihanat, mutta haluamme saada tarvittaessa sisälle myös näkösuojaa ja siksi olemme olleet ajoissa myös verhoratkaisujen suhteen. Olohuoneeseen tullaan ainakin asentamaan motoroidut screenit, kunhan muutto lähestyy. 

Harmi, että tänä kesänä emme vielä pääse nauttimaan vihreistä maisemista näiden ikkunoiden läpi, mutta jospa vielä ruskaa tai viimeistään talvimaisemaa. 

Kommentit

  1. Hyvältä näyttää ikkunat uudessa talossanne! Varsinkin lasiliukuseinä on todella kaunis ja hyvä idea. Meillä on juuri etsinnässä lasin myynti täällä Heinolassa, kun oli kesämökillä yksi ikkuna talven aikana haljennut. https://www.lahdenlasipalvelu.fi/?sivu=turvalasi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit